Doorgaan naar inhoud

Sneakers schoonmaken

Poetstijd:

20-25 minuten

Niveau:

Beginners

Introductie

Voor de sneakerheads onder ons leggen we in deze gids graag uit hoe je in een paar korte stappen je sneakers schoonmaakt, verzorgd, en beschermd. Als je een paar mooie sneakers hebt gekocht wil je natuurlijk dat ze lang mooi wit blijven. Ook na een feestje of twee. Lees hier hoe je stap-voor-stap er voor zorgt dat je sneakers in top conditie blijven. Heb je suède sneakers? Kijk dan bij onze suède onderhoudsgids voor meer informatie.

Stap 1.

Sneakers schoonmaken en verzorgen

Borstel je schoen even af om losliggend vuil en stof te verwijderen. Spuit je schoenen daarna in met een sneaker reiniger. Onze voorkeur gaat uit naar Collonil carbon cleaning foam of Collonil Carbon cleaning solution. Gebruik een vochtige borstel om je schoenen volledig in te schuimen.

Spoel daarna je sneakers voorzichtig af met een beetje water en dep ze droog met een microvezel doek. Laat je sneakers op kamertemperatuur drogen. Zet ze niet op de verwarming om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan het materiaal van je sneakers uitdrogen en potentieel scheuren.

Heb je leren sneakers? Verzorg ze met Collonil Carbon sneaker care. Zo blijft het leer zacht en flexibel en voorkom je scheurtjes.

Stap 2.

Zoolranden reinigen

Nadat je je sneakers een overall schoonmaakbeurt hebt gegeven is het tijd om je aandacht te vestigen op de zoolranden. Vaak hebben je zoolranden wat extra aandacht nodig om volledig schoon te worden. Daar gebruiken we het liefst Collonil Carbon midsole cleaner voor. Deze reiniger brenk je eenvoudig aan met een doek of borstel. Daarna reinig je de zoolranden met draaiende bewegingen. Laat het middel daarna 5 minuten inwerken en neem ze af met een microvezel doek.

Stap 3.

Sneakers waterproofen & beschermen

Na je sneakers goed schoongemaakt te hebben is het tijd om ze te beschermen en te waterproofen. Zo zijn ze beschermd tegen vuil en vocht de volgende keer dat je ze draagt. Dat scheelt vaak een hoop schoonmaakwerk. Spuit je sneakers maandelijks in met een kwaliteitsspray. We raden Collonil Carbon protecting spray (aerosol vrij) of Collonil Carbon pro spray aan voor alle soorten sneakers. De zolen van je sneaker bescherm je effectief tegen vuil en vergelen (door UV straling) middels Collonil Carbon midsole sealer.

Heb je suède sneakers? Dan raden we een spray op oliebasis aan zoals omschreven bij onze suède gids.

Dit vind je wellicht ook interessant