Doorgaan naar inhoud

Hoe zorg je goed voor je leren tas?

Poetstijd:

10-15 minuten

Niveau:

Beginners

Introductie

Heb jij een mooie leren tas of handtas en wil je die goed verzorgen? In deze gids leggen we je in drie simpele stappen uit hoe jij er voor zorgt dat je favoriete vele malen langer mee gaat.

Stap 1.

Je tas reinigen

Begin met het verwijderen van vuil en zand met een borstel of vochtige doek. Breng vervolgens Collonil My Bag's clean foam aan met een doek en verdeel het schuim over de tas middels een doek. Behandel de hele tas met de schuim cleaner. De tas zal daarna dof zijn (niet glanzen), dat is normaal.

Je tas is nu grondig gereinigd. Bij stap 2 gaan we verder in op hoe je je tas weer voedt en licht laat glanzen.

Stap 2.

Je tas verzorgen

Breng Collonil My Bag's care lotion aan met een doek of borstel en verdeel de lotion evenredig over de tas. Laat de lotion ongeveer 5 minuten intrekken. Collonil My Bag's care lotion voedt, herkleurt, beschermt en geeft een zachte glans aan je leren tas. Borstel de schoenen daarna met een paardenhaar borstel om overtollige lotion te verwijderen en de tas een gezonde glans te geven.

Je leren tas is nu verzorgd, en zal licht glanzen. Nu is het tijd om hem te beschermen tegen vocht en vuil. We leggen het je uit in stap 3.

Stap 3.

Je tas beschermen

Breng Collonil My bag's protect spray aan. Houd de spray ongeveer 15 van je tas en spuit de tas volledig in. Zo zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de spray over de gehele tas. Zodra je de gehele tas hebt ingespoten laat je hem even 10 minuten staan zodat de spray kan intrekken. Voor een optimale bescherming spuit je de tas daarna nog één keer volledig in.

Dit vind je wellicht ook interessant