Doorgaan naar inhoud

Hoe poets je leren schoenen?

  Poetstijd:

  10-15 minuten

  Niveau:

  Beginners

  Introductie

  Wil jij graag goed voor je leren schoenen zorgen? In deze gids voor beginnende schoenpoetsers leggen we je in drie simpele stappen uit hoe je leren schoenen schoonmaakt, bijkleurt, laat glanzen en beschermd. De eerste keer zal je even moeten oefenen, maar daarna heb jij je schoenen binnen 15 minuten gepoetst.

  Stap 1.

  Reinigen en voeden

  Begin met het verwijderen van vuil en zand met een borstel of vochtige doek. Breng vervolgens Collonil 1909 Leather Lotion aan met een doek en verdeel de conditioner evenredig over de schoen. Laat de Collonil leather lotion vijf minuten intrekken en borstel uit met een paardenhaar borstel. Dit is enkel om de overtollige conditioner te verwijderen, dus je hoeft nog niet heel erg te poetsen.

  Je schoenen zijn nu op milde wijze gereinigd, en gevoed. Bij stap 2 gaan we verder in op hoe je je schoenen poetst, herkleurt en voorziet van een basisbescherming.

  Stap 2.

  Poetsen & herkleuren

  Breng Collonil 1909 Supreme Crème de Luxe aan met een doek of borstel en verdeel de crème evenredig over de schoenen. Laat de crème ongeveer 5 minuten intrekken. Collonil Supreme crème de Luxe voedt, herkleurt, beschermt en geeft een zachte glans aan de schoenen. Borstel de schoenen daarna met een paardenhaar borstel. Indien de kleur van de schoenen is vervaagd of je schade probeert te camoufleren kan je dit proces tot drie maal toe herhalen.

  Je schoenen zijn nu bijgekleurd, glanzen en hebben een basisbescherming. Bij stap 3 gaan we verder in op hoe je je schoenen hoogglans poetst en extra beschermt tegen vocht en vuil.

  Stap 3.

  Hoogglans & Waterproofing

  Breng Collonil 1909 Wax polish aan middels een doek. Probeer zo egaal mogelijk een dun laagje schoenwas over de hele schoen aan te brengen. Laat de was 5 minuten indrogen voordat je de schoenen poetst. Zo verdampt het oplosmiddel en krijg je meer glans tijdens het poetsen. Poets de schoenen op met een borstel voor een mooie hoogglans finish.

  Hebben je schoenen leren zolen? Behandel dan ook direct de zoolranden met Collonil 1909 Wax polish schoenwas. Gebruik een schoenwas in de kleur van de zolen om schade te camoufleren. Borstel ze daarna op zodat ze weer prachtig glanzen.

  Dit vind je wellicht ook interessant