Doorgaan naar inhoud

Mirror Shine

Poetstijd:

30 - 60 minuten

Niveau:

Gevorderden

Introductie

Een mooie glans op de schoen staat garant voor een complete en zeer verzorgde uitstraling, hier draagt een mirrorshine dan ook absoluut aan bij. Vaak is het behalen van deze mooie hoogglans afwerking ook het lastigste van een hele schoenpoetsbeurt en behoeft daardoor ook vaak wat oefening. Met deze gids helpen we je graag op weg zodat ook jij je schoenen prachtig kan laten glanzen.

Stap 1.

Je schoenen voorbereiden

Begin met het verwijderen van vuil en zand met een borstel of vochtige doek. Breng vervolgens Collonil 1909 Leather Lotion aan met een doek en verdeel de conditioner evenredig over de schoen. Laat de Collonil leather lotion vijf minuten intrekken en borstel uit met een paardenhaar borstel. Doe daarna hetzelfde met de Collonil 1909 Supreme crème deluxe.

Je schoenen zijn nu klaar om gepoetst te worden met schoenwas en je mirror shine op te bouwen.

Stap 2.

Mirror Shine

De kunst van een mooie hoogglans op je schoen zit hem in de vele dunne laagjes schoenwas die samen een spiegelgladde afwerking geven aan je schoenen. Hoe gladder de laagjes was, des te meer glans je krijgt. Begin door een dun laagje Collonil 1909 Supreme Wax Polish aan te brengen met een doek. Laat de schoenwas ongeveer 5 minuten uitharden zodat hij zich goed hecht aan het leer. Breng daarna een kleine druppel water aan op de schoen. Poets de schoenwas samen met de druppel water uit met een doek. Gebruik daarbij enkel het gewicht van je vingers en doe dit in ronddraaiende bewegingen. Als je te veel druk zet wrijf je de was weer van de schoenen af.

Herhaal dit 5-10 keer. De schoen zou in de tussentijd steeds meer moeten gaan glanzen. Lukt het de eerste keer niet direct? Geef niet op! Maak je schoenen schoon met een leerzeep en begin opnieuw.

Dit vind je wellicht ook interessant