Doorgaan naar inhoud

Suède en nubuck onderhoudsgids

Poetstijd:

25-30 minuten

Niveau:

Beginners

Introductie

Draag jij graag suède schoenen, maar vind je het onderhoud maar gedoe? Dat is vaak niet nodig. Met deze drie simpele stappen verzorg je snel en eenvoudig je suède en nubuck schoenen. Zo zien ze er beter uit en gaan ze langer mee. In deze gids spreken we veel over suède schoenen, maar dezelfde tips gelden voor nubuck schoenen.

Stap 1.

Suède schoonmaken

Aangekoekt vuil en hardnekkige vlekken kan je het beste verwijderen met Collonil 1909 Dry cleaning rubber – een zandsteen die je suède schoenen effectief schoonmaakt zonder het suède aan te tasten. Het steentje verwijderd vettigheid en andere vlekken zonder dat je de schoenen hoeft te wassen of nat hoeft te maken. Maak ronde bewegingen over het suède met het blokje en de gom zal waterschade, vet, en ander vuil verwijderen. Kruimels van het suèdeblokje verwijder je eenvoudig middels een suèdeborstel.

Stap 3.

Suède voeden en beschermen

Spray je suède schoenen in met bij voorkeur een natuurlijk beschermende spray zoals Collonil 1909 Supreme protect spray. Spuit je schoenen eens per maand in voor optimale bescherming en verzorging. Mijd nano en silicone sprays gezien die het leer op de lange termijn uitdrogen. Collonil 1909 Supreme protect spray impregneert het leer met verzorgende olie waardoor vocht geen kans heeft om in het leer te trekken.

Houd de spray ongeveer 15cm van de schoen en spuit de schoenen in. Zo zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de spray over de gehele schoen. Vergeet niet het gedeelte van de schoen waar het leer in contact komt met de zool. Laat de spray goed intrekken in de suède schoen en sluit af met het opborstelen van het suède met de crêpe borstel. Als je de schoenen nog niet eerder hebt ingespoten is het aan te raden dit proces na 30 minuten intrektijd te herhalen voor het beste resultaat.

Dit vind je wellicht ook interessant